Tuesday, 13 December 2016

Object-Oriented Programming in C++ Fourth Edition By Robert Lafore Chapter-1 The Big Picture -- Questions

Leave a Comment
1. Pascal, BASIC, and C are p_____ languages, while C++ is an o_____ language.

Answer: procedural, object-oriented

2. A widget is to the blueprint for a widget as an object is to
               a. a member function.
               b. a class.
               c. an operator.
               d. a data item.

Answer: b

3. The two major components of an object are_____ and functions that _____.

Answer: data, act on that data

4. In C++, a function contained within a class is called
               a. a member function.
               b. an operator.
               c. a class function.
               d. a method.

Answer: a

5. Protecting data from access by unauthorized functions is called _____.

Answer: data hiding

6. Which of the following are good reasons to use an object-oriented language?
               a. You can define your own data types.
               b. Program statements are simpler than in procedural languages.
               c. An OO program can be taught to correct its own errors.
               d. It’s easier to conceptualize an OO program.

Answer: a and d

7._____ model entities in the real world more closely than do functions.

Answer: objects

8. True or false: A C++ program is similar to a C program except for the details of coding.

Answer: false; the organizational principles are different

9. Bundling data and functions together is called_____.

Answer: encapsulation

10. When a language has the capability to produce new data types, it is said to be
               a. reprehensible.
               b. encapsulated.
               c. overloaded.
               d. extensible.

Answer: d

11. True or false: You can easily tell, from any two lines of code, whether a program is written in C or C++.

Answer: false; most lines of the code are same in c and c++

12. The ability of a function or operator to act in different ways on different data types is called __________.

Answer: polymorphism

13. A normal C++ operator that acts in special ways on newly defined data types is said to be
               a. glorified.
               b. encapsulated.
               c. classified.
               d. overloaded.

Answer: d

14. Memorizing the new terms used in C++ is
               a. critically important.
               b. something you can return to later.
               c. the key to wealth and success.
               d. completely irrelevant.

Answer: b

15. The Unified Modeling Language is
               a. a program that builds physical models.
               b. a way to look at the organization of a program.
               c. the combination of C++ and FORTRAN.
               d. helpful in developing software systems.

Answer: b and d






Note :: All credit and all rights belong to Robert Lafore and their respective partners. I do not own this material, nor do i claim to do so. This material is only for educational purpose. 


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 Questions:

Labels

Additional Questions Advantages of C Language Advantages of C over C++ and naming them array programs arrays Basic Problems c language projects C plus plus project C Primer Plus c programming sample projects C programs C Projects C Structures C Tutorials C/C++ Shapes C++ Basic Problems C++ Books Solution C++ Functions C++ Language C++ Loops and Decisions C++ Program Examples C++ Programs c++ projects C++ Shapes Code C++ Structures C++ Tips and Tricks C++ Tutorials Control Structures CPP Enum CPP Pointers CPP Vector cppexamples CppStruct Cryptography DataStructures difference between a keyword and a user-defined identifier Disadvantages of C Language Ds malik Ds malik c++ programming Chapter 2: Basic Elements of C++ Solution Ds malik c++ programming Chapter 4: Control Structures I (Selection) Solution else if nested if File Handling in C++ fstream History of C language how to learn c language how to learn c programming Identifiers if statement ifstream language c learn c programming Learn C++ Linked List LinkedList list of all the C++ keywords Loops Loops practice using shapes Magic Squares Puzzle without using Recursion MathProblems nested loop Object Oriented Programming in C++ by Robert Lafore - 4th Edition Chapter 1 Object Oriented Programming in C++ by Robert Lafore - 4th Edition Chapter 2 Object Oriented Programming in C++ by Robert Lafore - 4th Edition Chapter 3 Object Oriented Programming in C++ by Robert Lafore - 4th Edition Chapter 4 Object-Oriented Programming in C++ Fourth Edition Solution Manual ofstream OOP OOP Quiz oop1ch2e oop1ch3e output QTProgramming Recursion Simple C plus plus Programs solution Sorting Strings Temperature 5 Scale Converter Tools of the trade Urdu Training Videos